A patra ediție a Concursului de cunoștințe religioase „Ihtis”, la Târgu Jiu

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși (ASCOR), filiala Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj și Liceul Teologic ‘Sfântul Nicodim’ din Târgu Jiu au organizat sâmbătă, 12 martie, a IV-a ediție a Concursului județean de cunoștințe religioase ‘Ihtis’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Acțiunea s-a adresat elevilor din clasele a VIII-a și a IX-a de la școlile sau liceele din județul Gorj. Pentru faza finală au fost selectate 10 echipe, formate din câte trei elevi fiecare. Tema de anul acesta a fost ‘Familia creștină și Taina Sfântului Botez’. Locația de desfășurare a concursului a fost Liceul Teologic ‘Sfântul Nicodim’ din Târgu Jiu.

După evaluare, locul I a fost ocupat de echipajul Agapi, format din elevele Bianca Ripiceanu, Larisa Iosu și Denisa Șorop, de la Colegiul Național ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu și coordonat de profesor Simona Băloi. Toți concurenții au primit diplome și premii constând în icoane și cărți, oferite de membrii ASCOR Târgu Jiu.

La final, părintele Ștefan Andronache, director adjunct la Liceul Teologic ‘Sfântul Nicodim’, i-a felicitat pe participanți și pe profesorii îndrumători: ‘Suntem bucuroși că această competiție de cunoștințe religioase ia amploare și se dezvoltă, an de an, în sânul învățământului teologic gorjean. Fiecare echipaj a reușit să fie la înălțime, lucru ce dovedește încă o dată dragostea și devotamentul pe care le aveți față de învățătura Sfintei noastre Biserici. Concurența a fost foarte strânsă și cu greu s-au putut alege câștigătorii. Cu toate acestea, pentru noi, cei din organizare, cu toții ați fost la înălțime. De aceea, felicităm osteneala pe care, alături de profesorii dumneavoastră, ați arătat-o astăzi’.

Comentarii Facebook


Știri recente