A IX-a Ediție a Serbării „De Nașterea Domnului”, la Baia Mare

Peste 500 de elevi din școlile și liceele maramureșene au participat sâmbătă, 11 decembrie, în Catedrala episcopală din Baia Mare, la tradiționala serbare de Crăciun, „De nașterea Domnului”, informează TRINITAS TV. La evenimentul aflat la cea de-a IX-a ediție a participat și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Serbarea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Episcopia Maramureșului și Sătmarului, în colaborare cu Catedrala episcopală „Sfânta Treime”, Sectorul social-misionar al eparhiei și Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Iosif Marturisitorul” din Baia Mare.

Copiii organizați pe grupuri și coordonați de profesori au cântat colinde, au prezentat scenete și au recitat poezii specifice acestei perioade a anului.

Tot ieri, la Catedrala episcopală „Sfânta Treime” a mai avut loc vernisarea unei expoziții de icoane pe lemn și sticlă, însoțită de prezentarea unor proiecte literare, eseuri și poezii religioase, toate fiind axate pe tema Praznicului Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente