A IV-a ediție a Taberei de tradiție și spiritualitate, la Seminarul „Veniamin Costachi” Neamț

Aflată la a IV-a ediție, Tabăra de tradiție și spiritualitate a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale se desfășoară în acest an între 17 și 28 iulie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. Anul acesta, în programul taberei sunt înscriși 63 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani, din Franța, Irlanda, Italia, Portugalia și România.

Inițiativa organizării unei tabere în care copiii din diasporă să poată petrece două săptămâni în țara de origine, împreună cu copiii români, aparține Înaltpreasfințitului Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. Anul acesta, Tabăra de tradiție și spiritualitate a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale a ajuns la a IV-a ediție și se desfășoară în perioada 17-28 iulie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

În ultimii patru ani, 460 de copii din Europa Occidentală și Meridională și din România au participat la acest eveniment desfășurat în Oltenia, în vecinătatea Mănăstirii Tismana.

În acest an, 63 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani, din Franța, Irlanda, Italia, Portugalia și România, însoțiți de o echipă de 14 animatori români veniți, de asemenea, din alte țări, îndrumați de preotul Mircea Filip, s-au încadrat într-un program de rugăciune, s-au împrietenit, dincolo de diferențele de vârstă sau de țara de unde vin, iar comuniunea dintre ei este încununată de participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea cu Domnul Iisus Hristos. Copiii participă la atelierele de pictură icoană, lucru manual, dans, muzică, teatru și vor descoperi tradițiile și obiceiurile specifice zonei Moldovei prin intermediul drumețiilor în munțiii Neamțului, a excursiilor la Mănăstirile Agapia, Neamț, Secu, Sihăstria, Văratec și prin vizitarea caselor memoriale Mihail Sadoveanu sau Ion Creangă.

Trăirea credinței ortodoxe, păstrarea limbii și tradițiilor populare ale neamului, precum și descoperirea spiritualității poporului român sunt scopurile principale ale acestui eveniment. Prezența Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a Înaltpreasfințitului Iosif, a maicii Siluana Vlad, precum și sfaturile și binecuvântările lor îi însoțesc pe participanți și animatori deopotrivă și îi îndeamnă să continue să aprindă și să întrețină arzândă flacăra credinței.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente