A IV-a ediție a Taberei de creație religioasă în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Sfânta Mănăstire Izbuc, organizează, în această vară, a patra ediție a Taberei de creație religioasă „Împreună, să ne cunoaștem tradiția și valorile creștine”, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Și în acest an, tabăra se va desfășura pe două secțiuni, corespunzătoare ciclurilor de vârstă a elevilor participanți, în perioadele 30 iunie – 6 iulie 2011, pentru elevi din ciclul gimnazial și, respectiv, 8 – 14 iulie 2011, pentru elevi din ciclul liceal.

Tabăra se desfășoară prin Fundația „Ioan și Veturia Candrea” a Episcopiei Oradiei, printr-un proiect finanțat de către Episcopia Oradiei și Consiliul local al municipiului Oradea, proiect declarat câștigător în urma selecției de proiecte din sesiunea aprilie 2011.

Beneficiază de această tabără, ce are ca scop familiarizarea tinerilor cu valorile spirituale și culturale ale tradiției ortodoxe, 60 de elevi de la școlile și liceele bihorene, selectați pe criterii sociale și prin prisma rezultatelor obținute, în anul școlar 2010-2011, la învățătură și purtare, precum și la olimpiada școlară de religie.

Programul taberelor este foarte diversificat, cuprinzând: ateliere de lucru, respectiv pictură de icoane pe lemn și sticlă, împletire de metanii, confecționarea de cruciulițe și însușirea muzicii bisericești; program spiritual, constând în participarea la slujbele de dimineața și seara, cateheze și discuții-dezbateri pe diverse teme; excursii și drumeții; vizionare de filme cu mesaj creștin ortodox și activități sportive.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…