A IV-a ediție a concursului de fotografie sacră ‘Vârstele luminii’, în Episcopia Severinului și Strehaiei

Concursul de fotografie sacră „Vârstele luminii-sacru și profan în fotografie, în viziunea tinerilor” a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei în colaborare cu ISJ Mehedinți, prin Catedra de Religie, concursul reunește în fiecare an zeci de tineri din liceele severinene, pasionați de artă și frumos, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Fiecare concurent a depus maxim 3 lucrări, imprimate pe hârtie fotografică, format A4. Toate cele aproximativ 100 de fotografii care au intrat în concurs sunt însoțite de un text privind sacralitatea imaginii.

După data de 1 octombrie, un juriu format din profesori de religie dar și oameni de artă au selectat pentru finala din 9 octombrie, cele mai frumoase 20 de fotografii. Evaluarea și departajarea lucrărilor selectate s-a făcut în funcție de: calitatea imaginii; textul-mesaj scris privind sacralitatea imaginii să fie cât mai concludent.

Premierea va avea loc în data de 9 octombrie, ora 11.00, la Muzeul de Artă din Drobeta-Turnu Severin. Aici vor fi expuse toate cele aproape 100 de fotografii, însă doar cele 20 vor fi înrămate, arătând că ele trebuie jurizate.

Concursul de fotografie sacră ,,Vârstele luminii” își propune să exploreze valențele spirituale ale imaginii, reflexie a misterului și a transcendenței. Expresie a talentului de a privi esența, concursul își dorește a fi o promovare a intuiției vizuale a elevului, transpusă în imagine fotografică. Acest concursul se derulează în cadrul proiectului „Educația tinerilor prin imagine”, finanțat de Direcția Județeană pentru Tineret Mehedinți, în cadrul Programului de susținere a acțiunilor de tineret.

Comentarii Facebook


Știri recente