A incetat din viata I.P.S. Victorin Ursache, Arhiepiscop Emerit al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada

Inalt Prea Sfintitul Victorin Ursache, Arhiepiscop Emerit al Arhiepiscopiei Misionare Ortodoxe Romane in America si Canada, a trecut ieri la cele vesnice in Detroit, Michigan, in varsta de 89 de ani, dupa 35 de ani de pastorire ca ierarh. Funeraliile au loc la biserica ortodoxa romana Sfanta Treime din Michigan, iar inmormantarea va avea loc la Manastirea Putna, in Romania.

Duminica, 22 iulie a.c., la biserica ortodoxa romana Sfanta Parascheva din Boston, se va savarsi slujba de parastas in memoria Inalt Prea Sfintiei Sale Arhiepiscopul Victorin Ursache.

Date biografice

I.P.S. Victorin s-a nascut la 24 iulie 1912 in comuna Manastioara Siret, judetul Suceava, a urmat cursurile teologice ale Universitatii din Cernauti, dupa care si-a continuat studiile la Institutul Biblic din Ierusalim. In 1937 a intrat in monahism la Manastirea Neamt, iar la varsta de 34 de ani a fost numit reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane la locurile sfinte din Ierusalim. Timp de 10 ani a fost profesor la seminarul ortodox din Pennsylvania, dupa care a fost ales episcop al Arhiepiscopiei Bisericii Ortodoxe Romane din Statele Unite ale Americii. La 11 iunie 1973 a fost ridicat la rangul de Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Romane din America. In februarie anul acesta s-a retras din activitate, dupa 35 de ani de pastoratie a Arhiepiscopiei Romane Ortodoxe din America si Canada. A fost membru al Conferintei episcopilor ortodocsi din Statele Unite si de asemenea o prezenta respectata in forurile ortodoxe si ecumenice.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente