A început sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa din București

Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, se află și în Capitală la Biserica Domnița Bălașa-Paraclis patriarhal, lăcaș de cult care-l are ocrotitor pe ierarhul capadocian.

În această seară a fost săvârșită Slujba Vecerniei unită cu Litia de către un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

După oficierea Litiei a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu sfânta raclă care adăpostește moaștele Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, aceasta fiind purtată pe umeri de către preoți.

La sfârșitul Vecerniei părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre opera teologică și viața Sfântului Grigorie de Nyssa ca model de urmare a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru noi, cei de astăzi.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792.

Comentarii Facebook


Știri recente