A început examenul de Capacitate preoțească în Mitropolia Olteniei

29 de teologi din Mitropolia Olteniei participă astăzi și mâine (12-13 martie), la examenul de capacitate preoțească ce se desfășoară la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

„Candidații sunt din cele patru eparhii: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei, Episcopia Slatinei și Romanaților. Examenul a început astăzi, la ora 09.00, printr-o evaluare scrisă a tuturor candidaților la Teologie Dogmatică, Misiologie și Administrație Parohială. În partea a doua a zilei, de la ora 15:00, candidații din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei și Episcopia Slatinei și Romanaților au susținut proba orală la Teologie liturgică, Omiletică, Catehetică și Muzică bisericească, iar mâine, 13 martie, candidații din Arhiepiscopia Craiovei vor participa la evaluarea orală”, a declarat părintele Gheorghe Zamfir, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Acest examen oferă candidaților posibilitatea să solicite o parohie în cadrul eparhiilor din care fac parte, timp de un an de zile.

„Dacă în această perioadă nu sunt numiți într-un post de preot, ei trebuie să repete examenul de capacitate”, a adăugat părintele consilier.

Comentarii Facebook


Știri recente