A început construirea fundației la Catedrala Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului echipele de muncitori lucrează la finalizarea montării hidroizolației de plumb. Inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal în cadrul Sectorului Monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române, a precizat că această lucrare este finalizată în proporție de 80 la sută.

‘Astăzi am început să punem efectiv armătura structurii de rezistență a radierului, adică am început să construim fundația Catedralei Mântuirii Neamului’, ne-a explicat inginerul. Montarea fierului beton a început în partea de vest a șantierului, unde hidroizolația a fost finalizată. Pe măsură ce se avansează cu turnarea betonului de protecție și cu întărirea lui, echipele de muncitori, ajutați de cele patru macarale turn, montează fierul beton absolut necesar pentru construirea fundației catedralei. ‘La ora actuală lucrează în jur de 90 de muncitori, dar odată cu demararea construirii radierului vom ajunge la 250-300 de muncitori. Avem montate reflectoare de mare putere, astfel încât șantierul este luminat de cum se înserează, încât se poate lucra până mai târziu’, a declarat pentru Ziarul Lumina, ing. Vasile Crăcăoanu.

În același timp, pe pereții mulați se montează fâșii de plumb care constituie o hidroizolație verticală împotriva apei care s-ar putea infiltra din această zonă. ‘Pentru că nu vom ști cum va fluctua nivelul pânzei freatice, am montat această hidroizolație din plumb și pe verticală, pe pereții mulați. Montarea ei diferă, deoarece plumbul nu se poate suda vertical. Îmbinarea între fâșiile verticale se face prin o lipire mecanică la rece’, ne-a explicat ing. Vasile Crăcăoanu.

Comentarii Facebook


Știri recente