A început Conferința Națională de Bioetică

Cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Bioetică a debutat ieri, 22 septembrie, la București. La acest eveniment participă 200 de cercetători în domeniu din țară, dar și trei invitați de onoare din străinătate, între care reprezentantul Comisiei Europene pe probleme de bioetică. Conferința, desfășurată la hotel Pullman din București, se va încheia duminică, 25 septembrie.

Mai multe informații despre discuțiile abordate în cadrul congresului a oferit pentru Ziarul Lumina, profesorul Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România și coordonatorul evenimentului: ‘Discutăm despre impactul globalizării asupra comportamentului și mai ales despre analiza etică a acțiunilor. Sunt patru secțiuni, dintre care o secțiune este spiritualitatea, în care ne referim la modul în care influențează o bioetică religioasă și o bioetică creștină comportamentale în științele vieții. A doua secțiune privește etica promovării medicamentelor, a treia secțiune privește migrația medicilor și factorii care o influențează și, nu în ultimul rând, secțiunea care analizează etica politicilor de sănătate’.

Tema conferinței din acest an este ‘Etica în sănătate în contextul globalizării’. Temele abordate vor fi subiecte multidisciplinare complexe, printre care se numără: ‘Etica îngrijirii pacientului cu boli cronice’, ‘Inegalități sociale, vulnerabilitate și responsabilitate socială în sănătate’, ‘Dreptate socială și utilizarea eficientă a resurselor în sănătate’, ‘Aspecte etice în transplant’, ‘Demnitatea umană la pacientul terminal’, ‘Etică și responsabilitate în industria medicală și farmaceutică’, ‘Aspecte etice în psihologia clinică’. Anul acesta, evenimentul este organizat de Societatea Română de Bioetică, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’ Iași și Centrul de Etică și Politici de Sănătate

Comentarii Facebook


Știri recente