A început Concursul Lăudați pe Domnul!

Concursul Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!”, organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, a început. În acest an acesta se va desfășura pe mai multe etape, adresându-se unui alt segment de interpreți.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Părintele Constantin Pătuleanu, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române: ‘Concursul național de muzică bisericească Lăudați pe Domnul! organizat de Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel se desfășoară între 18 iunie și 27 octombrie în mai multe etape. Astfel, prima etapă, cea eparhială, se va desfășura între 3 și 17 septembrie, iar etapa mitropolitană se va desfășura între 1 și 15 octombrie, urmând etapă finală pe 27 octombrie 2012 pe Dealul Patriarhiei. Concursul se află la a XV-a ediție și trebuie să remarcăm faptul că până acum au fost în concurs coruri ale școlilor teologice, fie seminarii sau facultăți de teologie, au fost grupuri psaltice ale facultăților și seminariilor teologice, precum și coruri mixte ale catedralelor chiriarhale din cuprinsul Patriarhiei Române și au intrat în concurs și corurile mixte ale tuturor școlilor de artă din România’.

Ca în fiecare an organizatorii și-au propus mai multe obiective.

‘Sperăm ca prin această acțiune muzica bisericească autentică să fie promovată, credincioșii să poată să aibă acces la această muzică, compozitorii să creeze și să sporească patrimoniul cultural național, dar și universal de muzică bisericească autentică. De asemenea, să încercăm o coeziune în mijlocul preoților prin faptul că vor fi cumva adunați în activitățile acestea corale, iar lucrul acesta va spori comuniunea între preoți’, a mai spus Părintele Cons. Constantin Pătuleanu.

Câștigătorii vor fi recompensați pe măsura efortului depus. Regulamentul concursului se poate găsi pe site-ul oficial al Patriarhiei Române www.patriarhia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente