A III-a ediție a Festivalului județean Mugurel de sălcioară, la Herești, județul Giurgiu

A III-a ediție a Festivalului județean al obiceiurilor de primăvară ‘Mugurel de sălcioară’ a avut loc sâmbătă, 16 aprilie, cu binecuvântarea Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în localitatea Herești, informează episcopiagiurgiului.ro, citat de „Ziarul Lumina”. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Giurgiu, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Protoieria Herești, a debutat cu săvârșirea slujbei de sfințire a ramurilor de salcie în Biserica ‘Sfânta Treime’ și ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din localitatea Herești. La finalul slujbei, părintele Mihăiță Podaru, protopopul Protoieriei Herești și parohul bisericii, a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat celor prezenți semnificația duhovnicească a praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Cu acest prilej, a avut loc și o expoziție de icoane pe lemn și pe sticlă realizate de copiii din Protoieria Herești, care au participat la Concursul de creație ‘Copilul în familie’.

La festival au participat grupuri de copii din localitățile Ghimpați, Greaca, Epurești, Pietrele (comuna Băneasa), Vărăști și Herești, care au prezentat obiceiurile ‘Sălcioara’, ‘Lazărul’ și ‘Buienițul’. La final, grupurile de copii au continuat spectacolul de pe scenă în localitățile Herești, Valea Dragului și Hotarele, vestind slăvitul praznic al Intrării Domnului în Ierusalim și venirea primăverii prin colinde de Florii. Scopul organizării acestui festival a fost implicarea tinerilor din Protoieria Herești în conservarea și promovarea obiceiurilor tradiționale de primăvară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…