A III-a ediție a concursului școlar de religie ‘ Mânăstiri și Schituri din Mitropolia Olteniei’ și-a desemnat câștigătorii

Joi, 5 martie a.c., cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, s-a desfășurat a treia ediție a concursului școlar județean de religie ‘ Mânăstiri și Schituri din Mitropolia Olteniei, vetre ale spiritualității românești’.

Concursul de tip interactiv, adresat elevilor de liceu, ce a avut loc la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost organizat de Părintele Prof. Dr. Nicolae Proteasa și Părintele Prof. Drd. George Pomenește, sub directa îndrumare a Părintelui Prof. Petre Mateiescu, Inspector de Religie în cadrul Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.

La concurs au participat echipe de la colegiile și liceele din Județul Vâlcea, fiecare echipă fiind alcătuită din 3 elevi care au dat răspunsuri la 10 întrebări selectate dintr-o bibliografie prezentată profesorilor de religie la consfătuirile de la începutul anului școlar 2008-2009.

Tematica concursului a vizat istoricul, activitatea culturală, personalități bisericești, așezare geo-turistică și viața duhovnicească a mânăstirilor din Oltenia: Cozia, Govora, Hurezi, Dintr-un Lemn, Turnu, Bistrița, Arnota, Polovragi, Tismana, Vodița, Crasna, Frăsinei, Brâncoveni, Clocociov, Jitianu.

Concursul de ieri a avut ca obiective: conștientizarea apartenenței la Biserica Ortodoxă Română și la spațiul cultural românesc și că mânăstirile din Oltenia sunt adevărate vetre de cultură și spiritualitate ortodoxă.

Toți participanții la concurs au primit premii constând în cărți religioase, rechizite și dulciuri, iar câștigătorilor li s-au acordat diplome și un pelerinaj la mânăstirile din Dobrogea ce va fi organizat de Episcopia Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente