A III-a conferință duhovnicească în Arhiepiscopia Râmnicului

La Arhiepiscopia Râmnicului continuă manifestările dedicate „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

La 23 martie 2012, de la orele 18,00, Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, aflat în incinta Centrului Eparhial, a găzduit a treia conferință duhovnicească din seria întâlnirilor duhovnicești ce se desfășoară în Arhiepiscopia Râmnicului pe perioada Postului Mare, în cadrul proiectului „Hristos Domnul, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre”.

Evenimentul organizat de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului în parteneriat cu A.S.C.O.R. Filiala Rm. Vâlcea, se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului.

În deschiderea manifestării, cu începere de la ora 17,30 a avut loc lansarea volumului „Un apostol român în secolul al XX-lea: Preotul Teodor Bălășel”, autor Constantin Marian Popescu.

Prelegerea cu tema „Omul între boală și vindecare” a fost susținută de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Referitor la tema prezentată, Preasfințitul Părinte Emilian a spus: „Pentru că ne aflăm în „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor” este normal și doritor să ne referim la persoana umană care are nevoie de vindecare și în acelaș timp la persoana umană care trebuie să fie în permanentă comuniune cu Dumnezeu pentru salvarea sufletului și a trupului. „Omul între boală și vindecare” este o temă destul de complexă pentru că vorbim de boala și vindecarea sufletului și a trupului și dacă păcatele ne îmbolnăvesc, de aceea avem nevoie de harul lui Dumnezeu ca să fim vindecați. Biserica ne așază mijloacele necesare pentru a primi vindecare, Sfintele Taine și Sfintele Ierurgii, mijloacele prin care mai întâi dobândim vindecarea sufletelor și a trupurilor noastre și apoi ne mântuim”.

La întrunire au fost prezenți numeroși credincioși, tineri și vârstnici: preoți profesori, profesori, preoți, monahi și monahii, personalități ale culturii vâlcene, seminariști, elevi și studenți.

Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului au participat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Pr Emilian Groșenoiu, Vicar administrativ, Diac. Mihai Ciprian Maxim, Secretar Eparhial, Pr. Gheorghe Mateescu, Consilier Juridic, Pr Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială și Pr Prof Dr Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

După cum ne informează Arhidiacon Ioan Liviu Găman, ultima conferință din seria întâlnirilor duhovnicești ce se desfășoară în Arhiepiscopia Râmnicului pe perioada Postului Mare, cu tema „Spiritualitatea Triodului în Tradiția Ortodoxă și rolul său în viața duhovnicească a credincioșilor”, va avea loc vineri, 4 aprilie 2012, de la orele 18,00, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”și va conferenția Părintele Prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente