A II-a întâlnire duhovnicească în Arhiepiscopia Râmnicului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului pastoral-cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, aflat în incinta Centrului Eparhial, a avut loc ieri, 16 martie 2012, de la orele 17:00, la inițiativa Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, o nouă conferință în cadrul programului Întâlniri duhovnicești „Hristos Domnul, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre”, după cum ne informează arhid. Ioan Liviu Găman.

Conferința cu tema „Cauzele spirituale ale bolilor” a fost susținută de către dl. prof. dr. Pavel Chirilă, directorul Centrului Medical Naturalia și profesor de Bioetică creștină.

Evenimentul a fost organizat de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu A.S.C.O.R. Filiala Rm. Vâlcea și se încadrează în seria manifestărilor dedicate „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

Referitor la importanța acestei conferințe duhovnicești, dl. prof. dr. Pavel Chirilă a relatat: „Conferința aceasta privind cauzele spirituale ale bolilor este adeseori solicitată pentru că este un subiect puțin cunoscut atât de către bolnavi, cât și de către cadrele medicale care îi îngrijesc pe bolnavi. De exemplu, în Facultatea de Medicină nimeni nu vorbește despre cauzele spirituale ale bolilor. Cercetând Sfânta Scriptură, operele patristice și experiența vie a Bisericii, vedem că de fapt există foarte multe cauze spirituale ale bolilor. Dacă ele sunt cercetate la patul bolnavului, în întâlnirea cu bolnavul și în conlucrarea cu duhovnicul, cu preotul, acest lucru este benefic pentru că ajută la lămurirea diagnosticului odată în plus și bineînțeles că aceata are și împlicații terapeutice”.

La întrunire au fost prezenți numeroși credincioși, tineri și vârstnici: preoți, profesori, monahi și monahii, seminariști, elevi și studenți. Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a participat Pr. Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului.

Următoarea conferință duhovnicească cu tema „Omul între boală și vindecare”, va avea loc vineri, 23 martie 2012, de la orele 18,00, în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”și va conferenția Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente