A II-a etapa a Taberei Naționale Studențești Pr. Teofil Părăian

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filialele Oradea, Timișoara si Craiova, organizează în perioada 19-26 septembrie a II-a etapa a Taberei Naționale Studențești Pr. Teofil Părăian la metocul mănăstirii din localitatea Găbud, județul Alba.

Evenimentul l-a avut, timp de 14 ani, ca și conferențiar pe părintele Teofil, iar de trei ani, tradiția conferințelor a fost dusă mai departe de părinții de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai părintelui Părăian.

Tabăra se va încheia în ziua hramului mănăstirii, în data de 26 septembrie fiind sărbătorit Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan.

Potrivit ascortimisoara.ro, tabăra duhovnicească Pr. Teofil Părăian își propune să ofere studenților prilejul potrivit pentru a afla răspuns la unele dintre întrebările și nedumeririle lor, aducând în fața lor modele de viață, șansa de a se cunoaște mai bine, de a deveni mai buni și mai puternici, de a lega prietenii îndelungate, autentice și să descopere bucuria și ajutorul rugăciunii.

În cadrul taberei, studenții vor participa la slujbele mănăstirii, la conferințe și documentare religioase și culturale, discuții cu tinerii și drumeții. Tinerii vor primi costume populare cu ocazia hramului mănăstirii, iar nu în ultimul rând, vor putea lua parte la treburile zilnice din mănăstire.

De asemenea, vor avea loc repetiții de muzică pentru sărbătoarea hramului, tinerii putând învăța, cu această ocazie, cântece bisericești din slujba Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, alături de cântece patriotice și tradiționale românești.

Comentarii Facebook


Știri recente