A II-a etapă a Taberei naționale studențești Părintele Teofil Părăian

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filialele Oradea, Timișoara și Craiova, organizează a II-a etapă a Taberei Naționale Studențești „Părintele Teofil Părăian” (tabără de băieți) în perioada 19-26 septembrie la metocul mănăstirii din localitatea Găbud, județul Alba, după cum a precizat Oana Prajea, responsabil tabere A.S.C.O.R.

Timp de 14 ani, evenimentul l-a avut ca și conferențiar pe părintele Teofil, iar de trei ani, tradiția conferințelor a fost dusă mai departe de părinții de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai părintelui Părăian. Aceasta va culmina cu hramul Mănăstirii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” sărbătorit în data de 26 septembrie. Tabăra duhovnicească „Părintele Teofil Părăian” își propune să ofere studenților prilejul potrivit pentru a afla răspuns la unele dintre întrebările și nedumeririle lor, aducând în fața lor modele de viață, șansa de a se cunoaște mai bine, de a deveni mai buni și mai puternici, de a lega prietenii îndelungate, autentice și să descopere bucuria și ajutorul rugăciunii.

În cadrul taberei, studenții vor participa la slujbele mănăstirii, la conferințe și documentare religioase și culturale, discuții cu tinerii și drumeții. Tinerii vor primi costume populare cu ocazia hramului mănăstirii, iar nu în ultimul rând, vor putea lua parte la treburile zilnice din mănăstire. De asemenea, vor avea loc repetiții de muzică pentru sărbătoarea hramului, tinerii putând învăța, cu această ocazie, cântece bisericești din slujba Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, alături de cântece patriotice și tradiționale românești. Tabăra dispune de 100 pentru aceasta etapă, termenul-limită pentru înscrieri fiind 12 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente