A II-a ediție a Concursului de Traducere a Textului Patristic „Dumitru Fecioru” se va desfășura la Facultatea de Teologie din București

Catedra de Teologie și Filologie a Facultății de Teologie din București organizează în data de 19 mai, a II-a ediție a Concursului de Traducere a Textului Patristic „Dumitru Fecioru”. La competiție sunt invitați să participe studenți și masteranzi ai Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Mai multe detalii despre această competiție a oferit pentru Radio TRINITAS, Constantin Georgescu, lector la Facultatea de Teologie din București: „Scopul este dublu. Pe de o parte să mobilizăm studenții Facultății noastre către această direcție dezirabilă, de a traduce din textele sfinte de limbă greacă și limbă latină. Iar pe de altă parte de a crea o mișcare la nivelul societății mai largi teologice din România cu centrul în București. Noi sperăm că se va propaga și că din edițiile viitoare la acest concurs vor putea participa și studenți, masteranzi, doctoranzi din celelalte centre universitare. Concursul este conceput pe două secțiuni cu o probă de latină și o probă de greacă. Ca exemplu, proba de latină constă în traducerea unui text necunoscut cu ajutorul dicționarului. Am oferit o libertate suplimentară participanților la concurs, în sensul că o să îi rugăm să ofere o traducere personală, nu neapărat literară, dar nici îndepărtată de original”.

Data limită pentru înscrierea la concurs este 17 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente