A fost sfințită Capela Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București

La Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al Ministerului Administrației și Internelor a fost săvârșită astăzi, 12 martie, slujba de binecuvântare a Capelei cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul”. Lăcașul de rugăciune a fost amenajat în folosul cadrelor medicale și al pacienților internați în această instituție medicală. Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, împreună cu preoții militari ai Secției Asistență Religioasă din cadrul Ministerului, informează Radio TRINITAS.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal: „Citind inscripția de la ușă am observat că ați scris acolo «S-a zămislit această Capelă». Și cred că nu ați greșit când ați folosit acest cuvânt care este propriu persoanei umane. De ce? Pentru că un edificiu care este înălțat spre slava lui Dumnezeu și pus sub ocrotirea unui sfânt în momentul în care este sfințit, în momentul în care se rânduiesc moaște de sfinți în piciorul Sfintei Mese, în cazul Bisericilor mari, încetează de a mai fi un edificiu oarecare și devine un edificiu însuflețit. De aceea am putea să spunem că s-a zămislit, pentru că are menirea acest edificiu, Biserica sau în cazul nostru Capela acestui spital, să ne cuprindă pe toți și anume pe slujitorii Bisericii lui Hristos, pe cei care slujesc această instituție, lucrători în Via Domnului, cât și pe credincioși, fie că sunt credincioși sănătoși din punct de vedere fizic sau pacienți ai dumneavoastră în această instituție”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…