A fost sfințit noul terminal de la Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a inaugurat săptămâna trecută un nou terminal de pasageri la Aeroportul Internațional ‘Henri Coandă’, informează „Ziarul Lumina”. Cu această ocazie, un sobor de preoți a săvârșit slujba Aghesmei, binecuvântând locul de unde călătorii se vor îmbarca pentru a lua calea aerului.

Odată inaugurat noul terminal al Aeroportului Internațional ‘Henri Coandă’, conducerea aerogării a decis să invite un sobor de preoți care să săvârșească slujba Aghesmei și să binecuvânteze lucrările de aici.

Astfel, părintele Bogdan Nastasiu, slujitor al capelei din aerogară, împreună cu un sobor de preoți, a stropit cu apă sfințită și a uns cu untdelemn sfințit noul terminal și spațiile construite în această zonă.

‘Binecuvântarea și sfințirea noului terminal sunt asemenea unui botez pentru om. Este un fel de încreștinare a locului, a spațiului în care urmează să-și desfășoare activitatea sutele de angajați, dar și milioanele de pasageri care tranzitează zona. Slujba pe care am săvârșit-o a fost pentru curățirea locului de orice întinăciune și de orice urmă a lucrării celui rău’, a declarat părintele Bogdan Nastasiu, preotul Capelei ‘Sfântul Ilie Tesviteanul’ de la Aeroportul Internațional ‘Henri Coandă’ din București.

Lucrările la noul terminal au demarat în august 2009, fiind proiectat pentru a răspunde și cerințelor impuse de aderarea României la spațiul Schengen. Numărul pasarelelor de îmbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14. În prezent, terminalul dispune de 24 de porți de îmbarcare, față de 9, câte erau înainte de începerea lucrărilor. Pe o suprafață nou-construită de 16.600 mp, pasagerii au la dispoziție facilități performante și servicii la o clasă superioară, susținute de o tehnologie de vârf și integrate într-un design modern și expresiv.

Conducerea aeroportului colaborează în mai multe activități, capela fiind deschisă non-stop celor care călătoresc pe calea aerului și vor să își plece genunchii înainte de a pleca în călătorie. Totodată, aici pot găsi cei necăjiți un sfat bun înainte de a pleca la drum.

‘Mă bucur să văd cum angajații Aeroportului Otopeni se îndreaptă către preot pentru diferitele activități, luându-și pe Dumnezeu drept ajutor în lucrarea lor și ocrotitor împotriva oricărei răutăți sau nenorociri, știind că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic și că nici o putere nu poate birui puterea lui Dumnezeu’, a încheiat părintele Nastasiu.

Comentarii Facebook


Știri recente