A fost sfintit noul studio Radio Trinitas Iasi

PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei si Mitropolit ales al Moldovei si Bucovinei, si PS Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, a oficiat, astazi, slujba de sfintire a noului studio Radio Trinitas Iasi. Studioul este amenajat in Casa ‘Teodora’ din cadrul Centrului eparhial Iasi. Cu prilejul sfintirii, PF Parinte Patriarh Daniel a adresat, in direct, un mesaj de binecuvantare si a vorbit despre avantajele inaugurarii noului studio al postului de radio Trinitas din Iasi: ‘Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne daruiasca bucuria de a sluji Biserica, mai ales ca am inaugurat un studio nou al postului de radio Trinitas, chiar in incinta Mitropoliei. S-a mutat de la Manastirea Golia in fostul cabinet stomatologic, si are o multime de avantaje: in primul rand, este mai bine organizat, mai modern, si in al doilea rand faptul ca noul studio se afla foarte aproape de Catedrala si de Administratia Centrului eparhial, de Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’, precum si de Biblioteca de Teologie ‘Dumitru Staniloae’. Deci, exista posibilitati mai mari de comunicare mai rapida cu cei care vor fi solicitati sa participe sau sa contribuie la emisiunile postului de radio Trinitas. Noi ne bucuram ca, prin aceasta, postul de radio Trinitas, care a fost al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, iar acum este al Patriarhiei, poate sa transmita in conditii mai bune, din Iasi, mesajele si toate emisiunile ziditoare de suflet. Acest studio promite mult, pentru ca e aproape de racla Sf. Parascheva, aproape de Centrul mitropolitan, aproape de Facultatea de Teologie si dorim sa fie totdeauna aproape de sufletul oamenilor’.

In acelasi context, IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a subliniat rolul misionar al postului de radio Trinitas: ‘Pentru noi este o mare bucurie sa putem participa la innoirea si la lucrarea continua a acestui radio, de care ne bucuram si noi, cu totii. Aduc pretuirea si multumirea milioanelor de ardeleni care se bucura continuu de lucrarea aceasta pe care Radio Trinitas o impartaseste in toata tara noastra. Niciodata o astfel de lucrare nu s-a savarsit in Biserica noastra, niciodata slujbele n-au fost atat de cunoscute si n-au intrat pana in cele mai adanci cute ale sufletului fiecaruia, de la cei bolnavi, de la cei care stau acasa. Pentru toate acestea suntem recunoscatori, si am dori si noi sa avem un studio local la Sibiu, pentru ca sa putem si noi contribui si sa transmitem tuturor binecuvantarile acestea deosebite’.

Tot in direct, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei si Mitropolit ales al Moldovei si Bucovinei, a adresat cateva ganduri ascultatorilor Radio Trinitas: ‘Dau slava lui Dumnezeu, pentru ca in ajunul debutului meu ca slujitor in Mitropolia Moldovei si Bucovinei ma aflu aici, in studioul Radio Trinitas al Patriarhiei Romane, la Iasi. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta oportunitate de a ma adresa crestinilor din zona prin intermediul postului de radio. De-a lungul vremii am ajuns la concluzia, parca pe zi ce trece mai adanca, ca un post de radio nu numai ca este util, provocator, stimulat pentru unii sau pentru altii, dar constituie o necesitate misioara absoluta in lumea de astazi. Hristos este acelasi: ieri, astazi si maine, misiunea Bisericii este aceeasi, fidelitatea fata de adevarul evanghelic trebuie pastrata, insa propovaduirea Cuvantului trebuie sa se faca prin toate mijloacele de care dispune omul modern, pe masura asteptarii omului de astazi, din ce in ce mai exigent cu sine, cu Biserica sa si cu lumea. Multumesc PF Parinte Patriarh Daniel pentru acest dar pe care il face Bisericii din Moldova, multumesc ostenitorilor radioului de aici si nadajduiesc ca, prin mila Celui preainalt, Radio Trinitas al Patriarhiei Romane isi are bratul sau aici, in Iasi, si impreuna cu alte studiouri care vor fi, prin mila lui Dumnezeu, infiintate de-a lungul tarii, sa se alcatuiasca o infrastructura misionara care sa prezinte, pe de o parte, mesajul Sfintei Patriarhii, iar pe de alta parte, pentru anumite regiuni, specificitatea misionara si momentele misionare care au loc in diferite zone ale tarii. Ostenitorilor studioului acestuia sa le dea Dumnezeu curaj, putere si rabdare’.

La finalul slujbei de sfintire, PF Parinte Patriarh Daniel a rostit un cuvant, in care s-a referit la contextul realizarii unui nou studio Radio Trinitas Iasi. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a felicitat, apoi, pe toti cei care au contribuit la realizarea acestui nou studio Radio Trinitas Iasi: ‘Felicitam pe toti cei care au contribuit la organizarea, la amenajarea rapida si eficienta a noului studio al postului de radio Trinitas, aici, in incinta Mitropoliei. Tin sa evidentiez, in primul rand, pe toti colaboratorii postului de radio Trinitas care s-au implicat, direct si efectiv, in aceasta lucrare de mutare si de innoire, si in al doilea rand trebuie sa scoatem in evidenta efortul deosebit al Sectorului Monumente si Constructii Bisericesti, condus de domnul inginer si consilier Mircea Precupan, si nu in ultimul rand Sectorul Economic, condus de parintele consilier Iulian Necula. Multumim si tuturor parohiilor si protopopiatelor care sustin aceasta lucrare. Avem foarte multe parohii si protopopiate in Arhiepiscopia Iasilor care sustin aceasta lucrare, si multumim tuturor eparhiilor care ne-au ajutat si ne ajuta in continuare’.

Comentarii Facebook


Știri recente