A fost resfințită Biserica „Schimbarea la față” din Iași

Biserica monument istoric „Schimbarea la Față” din incinta Spitalului Socola din Iași a fost astăzi, 18 aprilie, resfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. După slujba de sfințirea a urmat Sfânta Liturghie oficiată pe un podium special amenajat lângă Biserică.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a apreciat efortul tuturor celor care au sprijinit lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii Socola: „Lucrări multe și frumoase s-au împlinit aici în ultimii ani pentru care dăm slavă lui Dumnezeu. Mulțumim celor care au contribuit la aceasta, și astăzi este ziua de binecuvântare a acestor strădanii. Mulți bărbați, dar și foarte multe doamne au răspuns apelului părintelui ca să se împlinească această lucrare”, informează Radio TRINITAS.

Monument istoric din secolul 14, Biserica „Schimbarea la Față” din incinta spitalului Socola a fost supusă în ultimii 15 ani unor ample lucrări de restaurare și consolidare, fiind împodobită cu pictură murală bizantină, în tehnica „Fresco”. De asemenea a fost realizată o nouă clopotniță și au fost făcute importante amenajări exterioare.

Comentarii Facebook


Știri recente