A fost resfințită biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Godeanu

Sâmbătă, 15 august 09, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim al Severinului și Strehaiei, alături de Prea Sfințitul Părinte Episcop Siluan, al românilor ortodocși din Ungaria și Prea Sfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului, au săvârșit slujba de resfințire a bisericii din localitatea Godeanu, urmată apoi de oficierea Sfintei Liturghii pe un podium special amenajat în incinta bisericii, unde au participat peste 1000 de credincioși.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii Corului Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, dirijat de Părintele Arhidiacon Adrian Mazilița.

Foarte mulți credincioși au luat parte la slujba de resfințire a bisericii, manifestându-și bucuria sufletească și mulțumirea că au luat parte la scrierea unei file din istoria comunității de care aparțin.

Întâistătătorul Eparhiei Severinului și Strehaiei, alături de Preasfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al românilor ortodocși din Ungaria, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au resfințit exteriorul bisericii, urmând apoi slujba de resfințire a interiorului bisericii, respectiv a picturii restaurate, după care s-a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Nicodim a ținut un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a îndemnat pe credincioși la dragoste și atașament față de biserică și față de semenii lor, mulțumind în încheiere ierarhilor și credincioșilor prezenți. Preasfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului, a rostit un bogat și ziditor cuvânt de învățătură, explicând importanța cinstirii Maicii Domnului în viața credincioșilor.

După slujba de resfințire, atât bărbații, cât și femeile au trecut prin sfântul altar pentru a se închina și a se ruga în fața sfintei mese, fiecare lăsând câte ceva din sufletul său: o durere, o dorință, o problemă, un necaz, omul simțind nevoia unei renașteri periodice sau permanente în sfântul altar, în sfânta biserică, la sfânta și dumnezeiasca rugăciune.

La final, toți credincioșii au luat parte la agapa dragostei frățești oferită de parohie cu prilejul acestui eveniment.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente