A fost pusă piatra de temelie pentru o nouă Biserică în Arhiepiscopia Râmnicului

În Duminica a VI-a după Sfintele Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit locul unei noi bisericii în Parohia „Băloiu” – Filiala Obogeni, Comuna Stoilești din județul Vâlcea. Lăcașul de cult va avea hramul „Adormirea Maicii Domnului”, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului a arătat că în zona rurală credința oamenilor este puternică: „Este o bucurie a noastră a preoților, mai ales a episcopilor, când vedem că în zona rurală credința este foarte puternică, atunci când vedem că preoții se îngrijesc atât de sfintele locașuri cât și de credincioșii pe care îi păstoresc”.

„Este prima sfințire a unui loc de biserică în ultimul an. Alături de preacucernicii părinți slujitori la această parohie, părintele Buga George și părintele Buga Nicolae, împreună cu jertfa unor oameni binevoitori, împreună cu contribuția enoriașilor și cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să se ducă la îndeplinire construirea unui nou locaș de închinare”, a spus părintele Alin Gherghinoiu, Protoiereu Râmnicu Vâlcea.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și de stat, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente