A fost acordată Bursa Dumitru Popescu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București a avut loc pe 8 martie 2012 decernarea Bursei ‘Preot Academician Dumitru Popescu’, după cum informează „Ziarul Lumina”. La eveniment au participat profesori de teologie, studenți teologi și rude ale părintelui profesor, care au rememorat personalitatea sa bisericească cuprinzătoare.

La doi ani de la mutarea din această viață a părintelui profesor Dumitru Popescu și la un an de la instituirea bursei cu numele său, studenții Facultății de Teologie din București au avut ocazia de a-l cunoaște din mărturiile cunoscuților și ucenicilor pe teologul român.

A fost acordată și Bursa ‘Preot Academician Dumitru Popescu’, în urma unui concurs de teologie dogmatică, care a avut ca bibliografie cărțile și studiile sale. Studentul Nicolae Drăgușin a obținut bursa, iar studenții Costin Ciprian Apintilesi și Daniela Ciobanu, locurile ale doilea și al treilea. ‘Acordarea acestei burse este un stimulent pentru studenți să-și cumpere cărți de teologie, mai ales că astăzi este o literatură teologică bogată, care trebuie cunoscută, aprofundată și, de ce nu, privită și critic.

Am avut o surpriză plăcută să constatăm că studenții care au participat la concurs au citit și înțeles discursul teologic al părintelui Dumitru Popescu, pentru că noi considerăm că este important să se descopere modul său de gândire teologică, pentru că numai așa poate fi înțeles un teolog’, ne-a spus părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie din București. La această întâlnire au participat părintele profesor Tache Sterea, părintele Gheorghe Holbea și Adrian Nicolae Lemeni, cadre didactice ale facultății, precum și rude ale părintelui Dumitru Popescu. Ieri-dimineață, slujba de pomenire a părintelui a fost săvârșită la Biserica Manu-Cavafu din Capitală. Părintele Dumitru Popescu a fost, timp de mai multe decenii, profesor și decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, a ținut cursuri de dogmatică ortodoxă la Institutul Ecumenic și Patristic din Bari și a fost director de studii în cadrul Conferinței Bisericilor Europene (KEK), cu sediul la Geneva. În domeniul teologiei dogmatice, părintele Dumitru Popescu a contribuit în mod deosebit prin operele sale.

Comentarii Facebook


Știri recente