A doua zi de Crăciun la biserica Sf. Nicolae – Popa Savu, Câmpulung Muscel

În a doua zi a praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos, astăzi, 26 decembrie 2011, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un important sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sf. Nicolae – Popa Savu din municipiul Câmpulung Muscel.

Înaltpreasfinția Sa s-a adresat credincioșilor prezenți amintindu-le de importanța praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos: „Să ne bucurăm că Iisus Hristos a venit aici în vatra noastră, în casa noastră. El este Stăpânul nostru, iar noi trebuie să -I cerem permanent ajutorul, El fiind casnicul nostru, marea bucurie și binecuvântare. El S-a făcut asemenea nouă fără de păcat, fiind prietenul, ajutorul și Mângâietorul nostru. Ne rugăm în această sfântă zi să ne binecuvinteze și să ne aibă în dragostea Sa dumnezeiască, iar noi să ne avem în dragoste frățească unii cu alții. La mulți ani tuturor”

În timpul Sfintei Liturghii arhierești, Gherghe Ion Narcis a fost hirotonit preot pentru parohia Vultureștii de Sus, iar Rizea Cornel a fost hirotonit diacon, după cum ne informează eparhiargeșului.ro.

Biserica „Sf. Nicolae – Popa Savu” din orașul Câmpulung Muscel a fost construită în anul 1860, în cartierul Capul Bulevardului.

Comentarii Facebook


Știri recente