A doua zi a vizitei canonice a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Mitropolia Banatului

Biserica Ortodoxă s-a aflat, astăzi, în Duminica a IV-a după Rusalii. În cadrul slujbei Sfintei Liturghii s-a citit pericopa desprinsă din capitolul al VIII-lea al Evangheliei după Matei, versetele de la 5 la 13, în care se prezintă minunea vindecării slugii sutașului, săvârșită de Mântuitorului Iisus Hristos la Capernaum.

Astăzi, 5 iulie, în penultima zi a vizitei canonice pe care o efectuează în Mitropolia Banatului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit biserica cu hramul „Învierea Domnului” din Lugoj. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, le-a vorbit credincioșilor, în cadrul Sfintei Liturghii, despre păcatul judecării aproapelui.

Înainte de slujba târnosirii, Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea ritualului de sfințire a unui sfânt lăcaș și despre comuniunea credincioșilor cu Sfânta Treime și cu Sfinții lui Dumnezeu, în biserică.

Sfințirea bisericii cu hramul „Învierea Domnului” din Lugoj se înscrie în programul vizitei canonice pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel o efectuează în Mitropolia Banatului, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae.

Mâine, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va afla în localitatea natală Dobrești, din județul Timiș, unde va vizita casa părintească și șantierul de la Biserica cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, ctitorie a Preafericirii Sale.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente