A doua zi a Simpozionului International de Muzica Bizantina

La Iasi au continuat astazi lucrarile Editiei a XII-a a Simpozionului International de Muzica Bizantina.

Manifestarea este organizata de catre Centrul de Studii Bizantine Iasi, cu sprijinul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’, al Universitatii ‘Al.I. Cuza’ si al Liceului de Arta ‘Octav Bancila’ din Iasi.

La Simpozionul International de Muzica Bizantina participa profesori de Muzica si Istorie Bizantina de la Universitatile din Iasi, Bucuresti, Cluj, Sibiu, precum si din Grecia, Bulgaria, Franta, Italia si Ucraina.

Pe durata de 3 zile a Simpozionului au fost planificate comunicari stiintifice si conferinte in care se evoca personalitatea unor reputati bizantinologi, sunt prezentate rezultatele cercetarilor efectuate in domeniul Muzicii Bizantine si sunt dezbatute diferite probleme de specialitate.

Unul dintre cele mai importante momente ale Simpozionului il constituie Concertul de Muzica Psaltica la care si-au anuntat participarea 17 Coruri teologice din judetele Iasi, Suceava, Neamt si Bucuresti.

Concertul de Muzica Psaltica va avea loc in aceasta seara, incepand cu orele 18.00, la Catedrala Mitropolitana din Iasi. Mentionam ca Radio Trinitas va transmite in direct acest eveniment incepand cu orele 19.00.

Comentarii Facebook


Știri recente