A doua zi a sesiunii de formare în cadrul Proiectului Alege Școala!, la Mănăstirea Sfânta Ana din orașul Orșova

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în zilele 27-28 iunie 2011, se desfășoară la Mănăstirea „Sfânta Ana” din orașul Orșova, prima sesiune de formare a preoților implicați în proiectul „Alege Școala!”. Proiectul este inițiat de Patriarhia Româna prin Sectorul teologic-educațional și are ca scop prevenirea și combaterea fenomenului abandonului școlar. La această sesiune de formare vor fi prezenți experții formatori din partea partenerilor de proiect: părintele cons. Sorin Lungoci, din partea Patriarhiei Române și domnul Gabriel Iordache, din partea Fundației World Vision România, precum și 15 preoți din Protopopiatele Drobeta-Nord și Drobeta-Sud.

„Părinții au primit informații despre modalitățile de intervenție la nivel de parohie, despre cauzele care determină părăsirea școlii de către copii, influența negativă a televizorului, internetului și a jocurilor de noroc asupra copiilor. De asemenea, s-a vorbit despre asumare vieții de părinte, despre metodele practice de catehizare în parohie, precum și despre modalitățile de motivare a copiilor”, a spus părintele cons. Sorin Lungoci – expert formator, după cum informează TRINITAS TV.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Programul de prevenire a abandonului timpuriu al școlii „Alege Școala!” a fost extins, în acest an, la nivel național, urmând a fi implementat în 19 eparhii din țară, între care și Episcopia Severinului și Strehaiei cu 74 de parohii.

În ceea ce privește activitățile adresate copiilor, principalii vizați de proiect, formatorii vor susține în comunitățile de proveniență serii de cateheze pentru cel puțin 18 000 de copii și tineri din toată țara, care prezintă risc de părăsire a școlii și potențial infracțional. Temele de educație morală vor fi corelate cu realitățile mediului din care provine fiecare copil, în vederea conștientizării necesității școlii pentru formarea lor profesionale viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente