A doua zi a Sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

În Duminica a XIII-a după Rusalii, astăzi, 24 octombrie, în toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română s-a citit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca, de la capitolul al VIII-lea, versetele de la 26 la 39, în care se relatează despre Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor a continuat astăzi la Catedrala Patriarhală din București prin oficierea Sfintei Liturghii de către doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Sfânta Slujbă s-a săvârșit pe scena special amenajată cu ocazia Sărbătorii Ocrotitorului Bucureștilor, amplasată în apropierea Catedralei Patriarhale, și au participat mii de credincioși.

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la slujbă în care a subliniat faptul că ne putem curăți prin pocăință și spovedanie. De asemenea, Preasfinția Sa a menționat că trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul primit.

În continuare, în a doua parte a zilei, s-a oficiat slujba de Priveghere în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena, în aceeași locație, care a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de Priveghere Preasfinția Sa a vorbit despre semnificațiile Sfintei Cruci. Pelerinilor prezenți le-a transmis faptul că este o mare binecuvântare faptul că stau la rând pentru închinare.

Mii de credincioși au participat și în această seară la Sfânta Slujbă, dar și pelerini care au așteptat în continuare la rând pentru a se închina Cinstitului Lemn al Sfintei Cruci și Sfintelor Moaște așezate spre închinare.

Comentarii Facebook


Știri recente