A doua zi a manifestărilor dedicate Sfântului Voievod Neagoe Basarab în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În a doua zi a manifestărilor dedicate cinstirii Sfântului Voievod Neagoe Basarab, organizate în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în perioada 24-26 septembrie, astăzi, 25 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din Municipiul Curtea de Argeș, informează site-ul eparhiaargesului.ro.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, mulțumindu-le pentru dragostea pe care o au față de Biserică și prezentând programul procesiunii cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia: „Vă mulțumim pentru că v-ați ostenit să veniți în Biserica Lui Hristos. Toate rugăciunile pe care le prezentați în fața Bunului Dumnezeu să vă fie împlinite pentru folosul trupesc și sufletesc. Ne-am rugat să trimită ploaia binefăcătoare. Privind cerul astăzi vedem că norii s-au așternut pe bolta cerului, însă nu sunt hotărâți să reverse lacrimile lor peste ogoarele noastre. Acesta este semn că trebuie să punem început bun în viața noastră pentru a fii ascultați de Dumnezeu. Astăzi la ora 17.00 vom face o procesiune cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteea, de la Catedrala Arhiepiscopală până la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, unde moaștele Sfintei Mucenițe au stat câteva sute de ani. După ce au fost așezate o perioadă în bisericile Olari și Sfântul Gheorghe din Municipiul Curtea de Argeș, a ajuns în această curte domnească”.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au avut posibilitatea să admire peste 120 de costume populare, așezate în jurul Catedralei Arhiepiscopale. Toate acestea fac parte din colecția Mănăstirii Nămăiești, provenind din diferite zone ale țării.

În această seară, începând cu orele 17:00, moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia vor fi purtate, în procesiune, de la Catedrala Arhiepiscopală, pe Bulevardul Basarabilor, către Biserica Domnească. În acest loc credincioșii vor asista la slujba vecerniei oficiată pe o scenă special amenajată.

La această procesiune vor participa toți preoții din Eparhie, însoțiți de credincioșii din parohii.

La ora 19.00, procesiunea se va întoarce, pe același traseu către Catedrala Arhiepiscopală, unde credincioșii se vor închina la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia.

Comentarii Facebook


Știri recente