A doua zi a lucrărilor Colocviului Academiei Internaționale de Științe Religioase, la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei din București continuă astăzi, 27 august, lucrările Colocviului anual al Academiei Internaționale de Științe Religioase. Întâlnirea reunește peste 20 de renumiți profesori de teologie din întreaga lume și are ca temă „Cuvântul lui Dumnezeu”.

Mai multe detalii privind acest Colocviu a oferit părintele Consilier patriarhal Sorin Șelaru, de la Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene: „Acest simpozion are loc la București pentru că în primul rând membrii Academiei au vrut să arate prin acest lucru respectul pe care îl au față de teologia română în general, și în mod particular față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care este membru al acestei Academii încă din anul 2000. Tema aceasta „Cuvântul lui Dumnezeu” este o temă actuală în reflecția teologică internațională atât pentru teologie cât și pentru viața și misiunea Bisericii. Este o temă de mare actualitate pentru că în general lumea actuală, și în mod particular Europa de astăzi, se confruntă cu o decreștinizare masivă și atunci tot ceea ce este legat de evanghelizarea sau reevanghelizarea Europei este de o mare actualitate. Trebuie să găsim mijloace prin care să putem face ca acest cuvânt al lui Dumnezeu să ajungă la inimile oamenilor de astăzi. De aceea membrii Academiei au ales încă de anul trecut să reflecteze împreună la această temă pentru a fi abordată atât din punct de vedere biblic cât și din punct de vedere sistematic, practic și ecumenic”.

Părintele Consilier patriarhal Sorin Șelaru a adăugat că rezultatele discuțiilor de la București vor fi publicate într-un volum cu valoare aproape normativă pentru lumea teologică actuală.

Mâine, ultima prelegere a colocviului Academiei Internaționale de Științe Religioase va fi susținută de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Și se va intitula „Cuvântul lui Dumnezeu transmis prin mijloacele de comunicare în masă”.

Academia Internațională de Științe Religioase a fost fondată în anul 1966 și funcționează în cadrul Institutului Internațional de Științe Teoretice cu sediul în Bruxelles. Instituția a fost creată cu scopul de a stabili contacte între teologi de naționalități și tradiții creștine diferite, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente