A doua zi a festivalului Zilele poeziei de la Vaduri, Piatra Neamț

Festivalul ‘Zilele poeziei de la Vaduri’ a continuat ieri, 26 septembrie 2012, la Biblioteca Județeană ‘G. T. Kirileanu’ din Piatra Neamț. Participanții au asistat la un recital extraordinar în lectura părinților și poeților invitați, respectiv pr. Ioan Pintea de la Bistrița, pr. Nicolae Jinga de la Orșova – Bistrița, pr. Mihalache Tudorică de la Craiova și pr. Dorin Ploscaru de la Vaduri – Neamț, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Acestui moment, moderat de scriitorul Dan Iacob, i s-a alăturat și poetul Vasile Baghiu.

Au fost purtate dialoguri cu tinerii și copiii, iar spre seară a fost organizată o masă rotundă. S-a discutat despre problematica literaturii contemporane și a rolului poetului în cetate. Au urmat diferite discuții, întrebări și recitaluri de poezie.

‘Invitații festivalului au fost încântați de inițiativa noastră de a organiza Zilele poeziei de la Vaduri. Ei au propus ca anul viitor, dar și cu alte împrejurări să mutăm aceste manifestări și în alte locații din țara noastră. Invitaților le-a plăcut foarte mult că au venit copii la manifestările organizate de Asociația ‘Recunoștință, Adevăr, Dăruire și Alinare’ (RADA). De asemenea, oaspeții noștri au rămas impresionați de faptul că tinerii și copiii, pe lângă faptul că au susținut un recital deosebit, au adresat întrebări. Preoții poeți s-au arătat surprinși de faptul că acești copii iubesc lectura și pentru că au recitat poezii de cea mai bună calitate. Copiii au fost cuceriți de faptul că invitații noștri au recitat diverse poezii, mai ales că poezia are rolul de luminare și iluminare’, a spus pr. Dorin Ploscaru.

Zilele poeziei de la Vaduri se derulează cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Biblioteca Județeană ‘G. T. Kirileanu’ din Piatra Neamț și la Casa Rada din Parohia Vaduri II, Protopopiatul Piatra Neamț, în cadrul proiectului ‘Tinerimea satului românesc: tradiție, cultură, poezie’, finanțat de Comisia Europeană prin Programul ‘Tineret în acțiune’ Acțiunea 1.1 inițiative ale tinerilor.

Comentarii Facebook


Știri recente