A doua zi a Congresului Internațional de Teologie la Patriarhie

La Palatul Patriarhiei din București au fost reluate în această după amiază începând cu ora 17:00 lucrările Congresului Internațional de Teologie „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”. În prima parte a zilei sesiunea a II-a de comunicări a avut loc la Academia Română.

Prezentările din Palatul Patriarhiei au avut loc în cadrul unor sesiuni care s-au desfășurat, în paralel, în trei locații diferite din Palatul Patriarhiei.

În cadrul dezbaterilor au conferențiat: Dr. Sergey Torbatov, Profesor Asociat, Institutul Național de Arheologie și Muzeografie – Academia Bulgară de Științe: Împăratul Constantin I și decăderea păgânismului în Dioceza Thracia: evidență arheologică; Pr. Lect. Dr. Ionuț Holubeanu, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Ovidius din Constanța – Dependența canonică a Tomisului în secolul al IV-lea; Prof. Dr. Constantin Petolescu, Facultatea de Istorie, Universitatea din București – Prezența romană la nordul Dunării în secolul al IV-lea; Pr. Prof. Dr. Emanoil Băbuș, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, Universitatea din București – Polisemantica spațiului public constantinopolitan (324-337); Pr. Prof. Dr. Constantin Pătuleanu, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, Universitatea din București, Libertatea religioasă într-o lume în schimbare – de la martiriu la toleranță și libertate religioasă; Virgil Lungu și Constantin Chera, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța: Creștinismul în Scytia Minor înainte de Constantin cel Mare (sec. al III-lea) în lumina descoperirilor arheologice; Pr. Prof. Dr. Ioan Vasile Leb, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Sursele contemporane sau mai târzii despre personalitatea și opera religioasă, politică și edilitară a împăratului Constantin cel Mare; Drd. Ștefan Vasiliță, Facultatea de Istorie, Universitatea din București – Simboluri creștine pe monedele lui Constantin cel Mare.

Congresul dedicat Sfinților Împărați continuă până pe 24 mai 2013.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente