A doua sesiune a seminarului „Cursul de formare a formatorilor în Biserică’

Prin grija Episcopiei Caransebeșului și a Mitropoliei Olteniei, în perioada 10-14 august, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului’ de la Băile Herculane se va desfășura „Cursul de formare a formatorilor în Biserică’ la care vor participa 15 persoane, preoți și laici: Pr. Cristian Gui, Lacrimioara Gui, Pr. Ioan Matei, Cristina Matei, Pr. Stelian Georgescu, Diac. Laurențiu Iacob, Mihaela Iacob, Mihaela Popovici, Pr. Coste Teodor, Dorina Coste, Pr. Iulian Selaje, Raisa Selaje, ing. Ilie Nicola, prof. Maria Frentiu, prof. Camelia Sima.

Cursul este organizat de Centrul de formare și consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Craiova și este susținut de monahia Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului și stareța Mănăstirii Jitianu, jud. Dolj.

Cursul este structurat pe 2 părți:

1. Rezolvarea conflictelor

2. Elemente de inteligență duhovnicească

În prima parte a acestui curs participanții își vor dezvolta abilitățile de rezolvare și mediere a unui conflict îmbinând cele mai cunoscute metode științifice cu învățăturile antropologiei creștin ortodoxe pentru a ajunge cu mai multă ușurință la inima și suferința celor ce caută alinare în afara sfintei noastre Biserici.

În partea doua, cursanții vor face exerciții pentru transmiterea înțelepciunii duhovnicești credinciosului contemporan astfel încât acesta să descopere pe viu și prin metode accesibile lucrarea Duhului Sfânt în Biserică.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente