A doua sesiune a examenul de capacitate preoțească, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Joi, 8 octombrie a.c., la Centrul Eparhial din Galați a avut loc, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, examenul de capacitate preoțească, sesiunea de toamnă, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Au participat un număr de 11 candidați, tineri teologi, care în conformitate cu prevederile Statutului de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire și transfer al clerului, precum și al hotărârilor Sfântului Sinod, au susținut mai întâi proba de liturgică practică, prin slujirea la strană a Vecerniei, Utreniei și Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală.

În preambulul examenului scris și oral, Înaltpreasfințitul Casian le-a vorbit tinerilor despre aspectele care caracterizează slujirea preoțească într-o societate tot mai secularizată, orientată în special spre consum și care acordă din ce în ce mai puțin timp și atenție sufletului și vieții duhovnicești. Chiriarhul Dunării de Jos le-a arătat candidaților care ar trebuie să fie motivațiile ce stau la baza unei astfel de alegeri, de slujitor al lui Dumnezeu.

Examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați în parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…