A doua parte a conferințelor pastoral-misionare semestriale de toamnă ale clerului din Arhiepiscopia Bucureștilor

La Ploiești are loc astăzi, 10 octombrie 2011 cea de-a doua parte a conferințelor pastoral-misionare semestriale de toamnă ale clerului din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Întrunirea preoților din protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați și a clerului de caritate din județul Prahova începe la ora 10:00, în Sala Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ din Ploiești și dezbate probleme de pastorație cu privire la Sfintele Taine ale Botezului și Cununiei. Preoții desemnați din protopopiatele participante prezintă referate despre ‘Sfânta Taină a Botezului și Sfânta Taină a Cununiei, la orele de religie și în programele catehetice’, ‘Taina Cununiei și nașterea de prunci, ca dar și binecuvântare a familiei creștine’ și ‘Problema familiilor mixte din punct de vedere interconfesional și interreligios (botezul copiilor în familiile mixte)’.

Conferința semestrială a preoților este precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Ploiești, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Luni, 7 noiembrie, a avut loc și la București, în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, prima parte a conferințelor pastoral-misionare semestriale de toamnă ale clerului din Arhiepiscopia Bucureștilor, la care au participat preoții din protoieriile I, II și III Capitală, protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud și preoții de caritate din București și Ilfov, întâlnire prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

‘Conform prevederilor Statutului Bisericii Ortodoxe Române, în timpul unui an se desfășoară două conferințe pastoral-misionare, una de primăvară și una de toamnă. Pentru una din aceste ședințe, tema este stabilită de Sfântul Sinod și este valabilă pentru toată țara, iar tema celei de-a doua ședințe este stabilită la nivelul eparhiei, luând în vedere aspectele speciale cu care se confruntă eparhia și credincioșii din zona respectivă’, a explicat părintele arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…