A doua întrunire a Comisiei Mixte Patriarhia Română – Academia Română

Astăzi, 12 februarie, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală a avut loc cea de-a doua întrunire a Comisiei Mixte a Patriarhiei și Academiei Române pentru elaborarea enciclopediei „Istoria Monahismului Ortodox Român de la origini până astăzi”. Comisia a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ne informează TRINITAS TV.

Referitor la acest proiect, Preafericirea Sa a spus: „Vă felicităm pentru că ați găsit timp să veniți într-o vreme în care toată lumea este foarte ocupată. E bine ca un proiect așa mare să fie realizat în ședința Sfântului Sinod și în ședința Adunării Naționale Bisericești. S-a primit cu bucurie vestea că se lucrează deja la acest proiect și că va fi de mai scurtă durată decât presupunea la început”.

Comisiile comune ale celor două instituții au definitivat planul lucrării, coordonatorii și metodologia de redactare.

Academicianul Dan Berindei a subliniat importanța acestui proiect: „Este un proiect mare, foarte important, care la capătul său va înfățișa o lucrare care va arunca lumină asupra unui domeniu mai puțin cunoscut și mai ales, mai puțin cunoscut într-un mod sintetic”.

Membrii comisiei consideră că primul volum al enciclopediei va fi publicat anul acesta.

Comentarii Facebook


Știri recente