A doua ediție a simpozionului ,,Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”

În perioada 31 august – 2 septembrie 2009, Episcopia Severinului și Strehaiei organizează, cu binecuvântarea P.S. Nicodim, cea de-a doua ediție a simpozionului „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”. Tema de anul acesta se numește „Teologie și cultură în gândirea Sfinților Ierarhi Capadocieni” și este prilejuită de proclamarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2009 ca „An comemorativ omagial al Sfântului Vasile cel Mare (†379) și al celorlalți Sfinți Capadocieni”.

Scopul acestui simpozion este de a evidenția contribuția Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și a celorlalți Sfinți Capadocieni la definirea și apararea învățăturii de credință, la dezvoltarea tâlcuirii Sfintei Scripturi, la îmbogățirea tezaurului liturgic și canonic, aportul la dezvoltarea vieții monahale, ca exemplu pentru lucrarea pastoral-misionară și social-filantropică actuală a Bisericii.

Astfel luni, 31 august 2009, începând cu orele 09.00 va avea loc în sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial deschiderea oficială a simpozionului unde va participa Î.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei alături de oameni de seamă ai culturii mehedințene, profesori universitari, teologi și cercetători, precum și oficialități locale și județene.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente