A doua ediție a Simpozionului Internațional „Studia Theologica Doctoralia” de la Iași

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a avut loc, zilele acestea, a II-a ediție a Simpozionului internațional „Studia Theologica Doctoralia”, organizat în colaborare cu Centrul de Cercetare „Filaret Scriban” al facultății. Evenimentul s-a înscris în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează TRINITAS TV.

„Ediția a II-a a Simpozionului își propune întâi de toate să contribuie la îmbogățirea manifestărilor dedicate Crezului și Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române. În al doilea rând, își propune ca relațiile dintre școlile doctorale existente în Facultățile de Teologie din țară să se intensifice și, mai ales, doctoranzii noștri să se cunoască între ei, acesta fiind un obiectiv fixat la Congresul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română care a avut loc în luna septembrie la București anul acesta. În al treilea rând, simpozionul își propune să facă un pas înainte în ceea ce privește maturizarea în cercetarea doctoranzilor noștri”, a spus Pr. Viorel Sava, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.

La acest simpozion au participat doctoranzi din țară și străinătate, comunicările fiind axate pe direcțiile tradiționale specifice învățământului teologic și cercetării teologice românești.

De asemenea, cu această ocazie a fost lansat site-ul Școlii doctorale de teologie din Iași: www.doctoratteologie.uaic.ro

Comentarii Facebook


Știri recente