A doua ediție a Festivalului Național Religie și Sport, la Stoilești – Vâlcea

În perioada 3-5 iunie 2011, în Parohia Urși din comuna Stoilești, județul Vâlcea, s-a desfășurat a doua ediție a Festivalului Național „Religie și Sport”, informează arhiram.ro.

Manifestarea a fost organizată de către Parohia Urși, reprezentată prin Pr. Bogdan Ionescu și Școala cu clasele I-VIII Urși, prin Prof. Florin Ionescu, în parteneriat cu Organizația creștină World Vision România, Direcția Județeană de Sport și Tineret Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Au participat elevi din cadrul Liceelor și Seminariilor Teologice din localitățile Râmnicu Vâlcea, Brașov, Făgăraș, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Târgoviște și Școala cu clasele I-VIII Urși. Concurenții s-au întrecut la mai multe probe sportive: fotbal, tenis de masă, șah și atletism.

Duminică, 5 iunie, după Sfânta Liturghie, în biserica parohială a avut loc Festivitatea de premiere a câștigătorilor. Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a participat ca delegat Părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, Protopop de Râmnicu Vâlcea. La festivitate printre invitați s-au aflat și Prof. Gheorghe Nadolu, Inspector D.J.S. Vâlcea, Prof. Nicolae Dinescu, directorul Academiei Olimpice Române, filiala Vâlcea, Ec. Marian Obogeanu, Primarul comunei Stoilești, Prof. Ioana Niță, Director Școala cu clasele I-VIII Urși.

Câștigătorii au primit din partea organizatorilor premii constând în diplome, cărți religioase, bani și echipament sportiv. Festivalul s-a încheiat cu o agapă frățească care a reunit toți participanții și invitații prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente