A doua ediție a concursului „Tineri, lăudați pe Domnul” va avea loc la Palatul Patriarhiei, cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou

Cea de-a doua ediție a concursului „Tineri, lăudați pe Domnul” va avea loc la Palatul Patriarhiei marți, 27 octombrie 2009, informează Radio TRINITAS. Concursul este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel prin Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Concursul național „Tineri, lăudați pe Domnul” își propune să-i încurajeze pe tineri să studieze muzica bizantină, contribuind, astfel, la păstrarea și cultivarea acestui tezaur de cultură universală și națională, să susțină interpretarea autentică a muzicii bizantine, să identifice și să promoveze formațiile de muzică bizantină valoroase și să faciliteze accesul publicului larg la acest gen de muzică.

Ediția din acest an a concursului este dedicată grupurilor de muzică bizantină ale instituțiilor de învățământ teologic preuniversitar din cadrul Patriarhiei Române. Concursul se va desfășura anul acesta în două etape. Prima etapă se va desfășura la nivel de mitropolie, fiecare centru mitropolitan organizând până în data de 16 octombrie 2009 un astfel de concurs. În data de 27 octombrie, câștigătorii etapei mitropolitane vor participa la etapa națională.

Câștigătorii etapei finale vor fi răsplătiți cu premii în bani. Premiul I în valoare de 3000 lei, premiul al II-lea 2500 lei, premiul al III-lea 2000 lei. Se va acorda și un premiu special pentru cel mai bun dirijor, în valoare de 500 lei.

Comentarii Facebook


Știri recente