A doua conferință din Postul Mare, în Arhiepiscopia Râmnicului

A doua săptămână a Postului Mare a adus în Arhiepiscopia Râmnicului mai multe activități cu caracter cultural, pastoral sau misionar. Tradiția întâlnirilor duhovnicești, organizate în această perioadă din încredințarea Înalt Preasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, va continua astăzi la Centrul eparhial prin prelegerea Preasfințitului Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, informează „Ziarul Lumina”.

Credincioșii râmniceni sunt așteptați astăzi în Sala ‘Iosif Episcopul’ a Așezământului pastoral-cultural ‘Sfântul Ierarh Calinic’, unde va avea loc o nouă conferință din cadrul întâlnirilor duhovnicești ‘Hristos Domnul, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre’. Tema întâlnirii ‘Taina Sfântului Maslu – Taina vindecării noastre’ va fi dezbătută de PS Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Evenimentul este organizat la inițiativa Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și cu binecuvântarea IPS Gherasim, prin Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu ASCOR-Filiala Râmnicu Vâlcea și se încadrează în seria manifestărilor dedicate ‘Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’.

Cerc pastoral în Parohia Loviștea

Tot în cinstea Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor a avut loc și întâlnirea misionar-pastorală a preoților din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, organizată miercuri, 7 martie, în ‘Loviștea’ la Parohia Găujani. Tema întâlnirii, intitulată ‘Responsabilitatea preotului cu privire la cercetarea bolnavilor și muribunzilor și administrarea în timp util a Tainei Sfântului Maslu’, a fost prezentată de preotul Claudiu Dinescu, paroh al Parohiei Găujani. La această întâlnire au luat parte preoți din parohiile: Câineni I și II, Greblești, Titești, Spinu, Bratovești, Perișani Băiașu, Bumbuiești, Robești Balota. De asemenea, preotul Nicolae Moga de la Parohia Voineasa a prezentat personalitatea lui Spiru Haret în cadrul centenarului cu același nume ce are loc anul acesta. La final, preotul Vasile Cristian Ivan, secretar al Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, a subliniat importanța pe care fiecare slujitor trebuie să o acorde celor bolnavi și suferinzi prin cercetarea acestora, dar și îndemnul către credincioși să participe la Sfânta Taină a Maslului prin care se împărtășește tuturor harul nevăzut al tămăduirii și iertarea păcatelor.

Un proiect pentru ‘șanse reale pentru o viață mai bună!’

Tot săptămâna aceasta, marți, 6 martie, sala de festivități a Așezământului pastoral-cultural ‘Sfântul Antim Ivireanul’ din cadrul Centrului eparhial din Râmnic a găzduit întâlnirea echipei de implementare a activităților derulate în cadrul proiectului ‘Economia socială – șanse reale pentru o viață mai bună!’, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Au participat membrii echipei de management a proiectului și reprezentanți ai partenerilor naționali care au analizat diverse aspecte privind derularea activităților din cadrul proiectului.

Începând din luna ianuarie a fost demarată Activitatea nr. 4 din derularea programului de formare ‘Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile’. În vederea identificării beneficiarilor din grupurile-țintă ce vor participa la cursul de antreprenoriat social, au fost emise adrese către sectoarele sociale ale centrelor eparhiale, asociații și fundații din cadrul structurilor bisericești și la alte ONG-uri reprezentative pentru grupul-țintă. Centrele de suport pentru structurile economiei sociale, înființate în cadrul proiectului, vor organiza, în cadrul ateliere de lucru la nivel local ce au ca scop sprijinirea comunităților locale de a identifica oportunitățile și resursele existente în comunitate, mobilizarea grupurile dezavantajate și identificarea unor soluții de dezvoltare comunitară durabilă în sfera economiei sociale. În vederea realizării Activității nr. 7 din proiect, ‘Înființarea de întreprinderi sociale’, au fost analizate formele juridice ale întreprinderilor sociale ce se vor înființa în cele trei regiuni de derulare, Vâlcea, Sibiu și Constanța, precum și specificul acestor unități de economie socială.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…