A doua conferință comună a preoților de caritate din spitalele și cimitirele de stat din București

Cea de-a doua conferință comună a preoților de caritate din spitalele și cimitirele de stat din București a avut loc, ieri, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Alexandru Obregia”. Tema acestei întâlniri a fost „Pastorația în spitalele de psihiatrie și a familiilor îndoliate” și a fost prezidată de Părintele Protos. Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Sesiunea comună a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată în biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Daniil Sihastrul din curtea spitalului, informează TRINITAS TV.

În cadrul conferinței au fost susținute două referate: „Pastorația în spitalele de psihiatrie” susținut de părintele Radu Ilaș de la spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Alexandru Obregia” și „Pastorația familiilor îndoliate”, susținut de părintele Matei Dimitrie Dănel de la Cimitirul Ghencea din Capitală.

Întrunirea comună a preoților de caritate din spitalele și cimitirele Capitalei are loc o dată la trei luni. Cea de-a treia conferință comună a preoților de caritate din spitalele și cimitirele de stat din București va avea loc pe 11 ianuarie 2010, la Institutul Național de Medicin Legală „Mina Minovici”.

Comentarii Facebook


Știri recente