A doua conferință a preoților de caritate din Arhiepiscopia Sibiului

La Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu s-a desfășurat astăzi, 22 septembrie, a doua conferință a preoților de caritate din Arhiepiscopia Sibiului. Întrunirea a avut tema „Modele pastorale ale slujirii în spital”.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, fiind prezent la eveniment, a declarat pentru Radio TRINITAS: „Am fost bucuros că am constatat o activitate permanentă, activitate care s-a amplificat și prin legăturile pe care le au preoții între ei, participarea împreună la slujbele bisericești, mai ales la Taina Sfântului Maslu în diferite spitale, dar și preocuparea deosebită de a coopta în lucrarea aceasta spirituală și pe medicii care tratează din punct de vedere medical pe bolnavi”.

În cadrul întâlnirii s-a propus ca, pe 27 noiembrie să se organizeze la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Congresul Medicilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Ardealului, a mai spus Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu: „Din fiecare spital un număr de medici vor fi nominalizați de preoții noștri pentru a participa la acest Congres. În cadrul Congresului se vor ține câteva referate din partea medicilor și a preoților, axându-ne tocmai pe legătura dintre tratamentul medical și tratamentul duhovnicesc și care este rolul pe care trebuie să îl aibă duhovnicul în spitalele noastre”.

Conferința de astăzi a analizat, în detaliu, activitatea misionar-pastorală a preotului de caritate în spital. Au avut loc discuții libere în care fiecare preot a putut împărtăși din experiența acumulată în timpul pastorației în unitățile medicale, a spus părintele Ioan Ovidiu Coroiu, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente