A debutat Simpozionul internațional cu tema ‘Dumnezeu Tatăl și viața Preasfintei Treimi’

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 15-17 octombrie 2009, în Sala Conventus din Palatul Patriarhiei, are loc simpozionul internațional cu tema ‘Dumnezeu Tatăl și viața Preasfintei Treimi’.

Organizat de către Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București în colaborare cu Facultatea de Teologie Protestantă din Tübingen (Germania) prin domnul profesor Jürgen Moltmann, sub înaltul patronaj al Patriarhiei Române, simpozionul reunește profesori renumiți de teologie de la mai multe universități din Tübingen, Augsburg, Bamberg, Frankfurt (Germania), Trondheim (Norvegia), Tesalonic (Grecia) și New York (Statele Unite ale Americii), precum și de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din București, Sibiu, Craiova, Cluj, Arad și Constanța.

La deschiderea lucrărilor simpozionului participă astăzi, în prima zi a evenimentului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care susține prelegerea cu tema „Semnificația teologiei trinitare pentru viața și misiunea Bisericii”. Urmează profesorul Jürgen Moltmann, cu lucrarea ‘Dumnezeu Tatăl și viața Sfintei Treimi’ și părintele profesor Dumitru Popescu, cu ‘Logos, Treime și creație’. Tot astăzi se vor adresa participanților E. Johnson (‘Simboluri feminine ale lui Dumnezeu: Tradiția și dreptatea socială), pr. Șt. Buchiu (‘Monarhia Tatălui: dimensiunea catafatică și apofatică’), IPS Irineu al Olteniei (‘Sfânta Treime la Sf. Vasile cel Mare’), D. Munteanu (‘Dumnezeu Tatăl – Izvorul iubirii și al vieții veșnice’), V. Bel (‘Sfânta Treime la Sf. Grigorie de Nazianz’) și B. Oberdorfer (‘Principaliter – Aequaliter – Mutualiter? Modalități ale relațiilor intratrinitare’).

Comentarii Facebook


Știri recente