A avut loc premierea participanților la concursul „Traditii și obiceiuri de Paști”

Participanții la olimpiada de religie, faza județeană, și participanții la concursul „Traditii și obiceiuri de Paști” au fost premiați astăzi, 23 martie, de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul Episcop Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Evenimentul a avut loc la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt din Municipiul Satu Mare. Înainte de premiere, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la Biserica din curtea liceului iar mai mulți elevi s-au împărtășit.

Părintele Gabriel Groza, directorul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS: „Astăzi, ziua a avut o încărcătură spirituală deosebit de mare deoarece Preasfințitul, pe lângă Sfânta Liturghie, a acordat și diplomele pentru Olimpiada județeană. Elevii care se califică mai departe la faza națională au fost premiați astăzi în Biserica noastră. Tot astăzi Preasfințitul a binecuvântat concursul Traditii și obiceiuri de Paști” unde avem peste 300 de lucrări din tot județul, de la 200 de elevi, care au fost de asemenea au fost premiate”.

De asemenea Preasfinția Sa a spus: „Am săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica închinată Sfântului Ierarh Nicolae la care răspunsurile au fost date de tinerii noștri elevi de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”. Bucuria este sporită datorită faptului că, deja, școala aceasta Teologică câștigă prestigiu. Este în cel de-al treilea an de funcționare, cadrele au început să se perfecționeze și numărul de elevi a sporit. Avem peste 450 de elevi la toate ciclurile – preșcolar, gimnazial și liceal, de asemenea avem 60 de profesori”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente