A avut loc întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei

La reședința Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgoviște astăzi, 15 martie 2010, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, s-au desfãșurat lucrările Consiliului Eparhial, cu privire la alegerile eparhiale, conform Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, nr. 6282 / 2009 și a Deciziei Patriarhale, nr. 2/ 2010, precum și alte probleme curente ce cad în competența sa, informează Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviștei.

Ședința a fost deschisă de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care a evidențiat, în cuvântul său, importanța momentului și rolul pe care acesta îl are pentru viața administrativ-bisericească a Eparhiei noastre.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-a aflat: ratificarea circumscripțiilor electorale și a listelor de clerici cu drept de vot, aprobarea delegaților eparhiali la cele 10 circumscripții electorale, constituirea Comisiei Electorale Eparhiale, dar și alte diferite chestiuni legate de bunul mers al vieții ecleziastice din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Așa cum se știe, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este: „organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Eparhiei. Ea se compune din reprezentanți ai clerului și credincioșilor în proporție de 1/3 clerici și 2/3 mireni, aleși pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30”; iar Consiliul Eparhial este: „organismul executiv al Adunarii Eparhiale si are în competenta problemele bisericesti administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale si fundationale pentru întreaga eparhie. El se compune din 9 membri, 3 clerici si 6 mireni, alesi pe termen de patru ani de Adunarea Eparhiala dintre membrii ei”.

Comentarii Facebook


Știri recente