A avut loc examenul de Capacitate Preoțească în Episcopia Giurgiului

Episcopia Giurgiului a organizat astăzi, 22 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, examenul de capacitate preoțească, informează episcopiagiurgiului.ro. Examenul s-a desfășurat în sala „Sf. Ioan Valahul’ din cadrul Centrului eparhial pentru copii și tineret din incinta sediului administrativ al Centrului Eparhial, începând cu ora 8.00. Acesta a constat din evaluarea, în scris, a cunoștințelor de doctrină și misiune, și la oral a cunoștințelor de liturgică, muzică bisericească, catehetică, omiletică, drept și administrație parohială.

Graficul examenului de capacitate preoțească organizat de Episcopia Giurgiului este următorul:

15 martie – 19 martie 2010 – a avut loc înscrierea candidaților

22 martie – susținerea examenului

•ora 8.00 – test psihologic

•ora 9.00 – susținerea probei scrise la disciplinele Dogmatică și Misiologie

•ora 13.00 – susținerea probei orale la disciplinele: Teologie Liturgică, Catehetică și

Omiletică, Drept și administrație parohială, Muzică bisericească.

23 martie- afișarea rezultatelor

Examenul de capacitate preoțească este valabil timp de un an de zile. Media generală de titularizare rezultă din: media examenului de bacalaureat / licența, media de atestare a competentelor profesionale/ media anilor de studiu din facultate și media examenului de capacitate preoțească.

Candidații care nu au promovat examenul de capacitate preoțeasca se pot prezenta la un nou examen în sesiunea următoare, în aceleași condiții amintite mai sus. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (șapte).

Comentarii Facebook


Știri recente