A apărut un nou număr al revistei „Glasul Bisericii”

Recent a apărut, într-o frumoasă viziune grafică, un nou număr al Revistei Oficiale a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, „Glasul Bisericii”.

Structurat în XV capitole mari, acest număr al revistei se deschide cu editorialul semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat „Educația autentică transmite valori perene”, prin care Preafericirea Sa a transmis, cu prilejul deschiderii oficiale a noului an școlar 2008-2009, că „mai înainte de a intra în Școală intrăm în Biserică, pentru a ne ruga, adică pentru a uni înțelepciunea umană cu înțelepciunea divină, întrucât omul creat după Chipul lui Dumnezeu Cel Înțelept și Bun crește spiritual în comuniune cu el. Astfel, Școala românească, împreună cu maica ei, Biserica, cultivă modul de cunoaștere prin comuniune, de unire a inteligenței cu iubirea, a științei cu spiritualitatea, a acțiunii cu sfințenia vieții. În timp ce știința cultivă cunoașterea creației, a universului fizic și social, credința religioasă cultivă relația cu Creatorul și Mântuitorul lumii, oferind omului și creației semnificație și valoare eternă. În acest sens, studiul Religiei este o necesitate cultural-educațională. Nu poți avea o cultură completă fără Religie, întrucât valoarea eternă a persoanei umane nu poate fi redusă la eficiența ei utilitaristă din societatea vremelnică”.

După patru capitole în care ni se prezintă articole și studii omiletice, documentare și aspecte din viața Bisericii și a Școlii, regăsim în paginile noului număr al revistei „Glasul Bisericii” aspecte din viața bisericească în Mitropolia Munteniei și Dobrogei, iar în cadrul capitolului „Oficiale” putem citi amănunte despre protocolul de cooperare privind parteneriatul „Asistență medicală și spirituală”, încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății Publice, cât și despre Statutul Centrului educațional și socio-pastoral „Nifon Mitropolitul”.

În filele de cronică ale acestei apariții, arhimandritul Policarp Chițulescu ne oferă informații cu privire la reluarea activității tipografice la București și la apariția unei cărți mai puțin cunoscute, dar nu mai puțin valoroase, „Cheia înțelesului”.

Volumul se încheie cu prezentarea ediției jubiliare a Liturghierului lui Macarie și a altor volume dedicate unor sfinți, personalități și monumente de artă bisericească din Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente